Overgang naar een andere school

Leerlingen die in groep 8 zitten, krijgen een eindonderzoek. De resultaten van dit onderzoek, samen met de wensen van de leerling, vormen een advies voor u voor vervolgonderwijs. Meestal geven wij één van onderstaande adviezen.

• Nog 1 jaar basisonderwijs.
  • Onderwijs op voortgezet speciaal onderwijs
  • Praktijkonderwijs.
  • Vmbo (beroepsgericht / kaderberoepsgericht).

Soms stopt een leerling al eerder op onze school, bijvoorbeeld door een overstap naar regulier onderwijs. Dit gebeurt altijd in overleg met de Commissie van Begeleiding.

Tussentijdse schoolverlaters
Wij volgen jaarlijks hoeveel leerlingen onze school tussentijds verlaten en waar zij naartoe gaan. Onze ambitie is om van leerlingen die tussentijds uitstromen, minstens 75% over te plaatsen naar het reguliere onderwijs (basisonderwijs en speciaal basisonderwijs).

In schooljaar 2014-2015 is van de tussentijdse uitstroom 75% van de leerlingen naar regulier onderwijs uitgestroomd. In schooljaar 2015-2016 is van de tussentijdse uitstroom 63% van de leerlingen naar regulier onderwijs uitgestroomd. In schooljaar 2016-2017 is van de tussentijdse uitstroom 66% van de leerlingen naar regulier onderwijs uitgestroomd.

Eindschoolverlaters
Wij volgen jaarlijks waar onze leerlingen uit groep 8 naar toe gaan. Onze ambitie is dat onze leerlingen verder gaan op het voor hen hoogst haalbare niveau. Hierbij kijken wij samen met ouders en leerling welk type school het beste bij hem of haar past.

In 2016-2017 is 64% van de eindschoolverlaters naar een vmbo-richting of hoger uitgestroomd.

Bestendiging
Wij volgen jaarlijks of onze uitstroomadviezen goed zijn geweest, of de oud-leerling nog doet wat wij hebben geadviseerd. Onze ambitie is een percentage van minstens 90%. Als er sprake is van een onderwijstype bij een leerling, dan onderzoeken wij de oorzaak hiervan.

Van de leerlingen die in het schooljaar 2013-2014 zijn uitgestroomd, is er bij 4 van de 4 leerlingen sprake van bestendiging; de leerlingen zitten nog steeds op het type onderwijs waarvoor gekozen is. Dit is 100%.

Van de leerlingen die in het schooljaar 2014-2015 zijn uitgestroomd, is er bij 4 van de 4 leerlingen sprake van bestendiging; de leerlingen zitten nog steeds op het type onderwijs waarvoor gekozen is. Dit is 100%.

Van de leerlingen die in het schooljaar 2015-2016 zijn uitgestroomd, is er bij 47 van de 50 leerlingen sprake van bestendiging; de leerlingen zitten nog steeds op het type onderwijs waarvoor gekozen is. Dit is 94%. Bij 1 leerling is geen sprake van bestendiging. Dit is 2%. Bij 2 leerlingen zijn geen gegevens bekend. Dit is 4%.