Krachttraining

Situaties en gebeurtenissen in het leven van een kind of een jongere zijn belangrijk voor de ontwikkeling. Soms ontstaan er problemen op sociaal-emotioneel gebied. Het is prettig als daarover kan worden gepraat in een veilige omgeving. Krachttraining is een kortdurende integratieve behandeling met het doel de kracht in jezelf te ontdekken. Auris biedt krachttraining aan leerlingen van 4 tot 13 jaar in het gebouw van Auris Montaal in Bergen op Zoom.

Herkent u dit?

• Uw kind klaagt regelmatig over hoofdpijn en buikpijn ’s ochtends voordat hij naar school moet. Uw kind wordt snel zenuwachtig in de klas en is nooit tevreden over het resultaat.
  • Uw kind wil graag vrienden maken, maar het heeft het gevoel door niemand aardig gevonden te worden.
  • Uw kind heeft door een privé situatie veel conflicten met u of andere familieleden.
  • Uw kind voelt zich in de klas altijd onbegrepen. Uw kind is boos en verdrietig omdat het uitgelachen wordt.

Tijdens de krachttraining maakt de trainer gebruik van de sterke kanten van het kind. De aandacht die het kind krijgt en het uitbouwen van zijn talenten, vergroten zijn weerbaarheid en zelfvertrouwen. Het kind wordt zich bewust van wat hij al kan en leert die kwaliteiten in te zetten. Krachttraining gaat uit van kortdurende behandeling. Hierbij kunt u denken aan vijf tot tien individuele bijeenkomsten met het kind. We starten en eindigen met een gesprek met de ouders of verzorgers. Het kind kan daarbij aanwezig zijn.

U kunt uw kind aanmelden via een Auris Aanmeldpunt bij u in de regio.